Primer premi fotografia 2008

Gemma Ferrando > “Mare” (Madre) > Sud de l' Índia

 
"Sabatilles Nike apunten sota el negre del tradicional xador"

Així començava un reportatge del Dominical de La Vanguardia en el qual Bru Rovira parlava d'Iran. Nosaltres varem compartir viatge amb ell, i encara ho recordem. De fet, és difícil oblidar un personatge com Bru.

Reporter de La Vanguardia, ha cobert conflictes al voltant del món, prestant una atenció especial a les històries de la vida quotidiana. Els Balcans, Somàlia, Rwanda, Angola.. Ha escrit llibres -"Maternitats" (2.004), "*Áfricas" (2.006)- i va ser guardonat amb el premi "Ortega i Gasset" de periodisme per una sèrie de reportatges sobre la república Democràtica del Congo. Li agrada definir-se com a periodista "de carreteres secundàries"

I aquest any és Bru Rovira qui decideix les fotos premiades. Tot un privilegi. Com sempre, es pot estar més o menys d'acord amb els premis, però convé no perdre's el perquè. És una alegria trobar persones que mirin més enllà de l'obvi

El nivell d'aquesta edició ha estat altíssim, i la selecció més complicada que mai. Tres-cents seixanta participants i més de mil fotografies. En les votacions prèvies s'han escoltat argumentacions més pròpies de la redacció d'un diari que d'una agència de viatges.

Per a la selecció inicial, cadascun de nosaltres (els setze que treballem en V.Tuareg) va escollir les fotografies que li agradaven, i d'aquí va sortir una llista amb 147 imatges.

Una selecció posterior la va reduir a 48, que denominem "Seleccionades"

Una votació més i es va arribar a les 20 obres "Finalistes" D

'entre aquestes "Finalistes", Bru Rovira va decidir els tres premis

SEGON PREMI
Margarita Poza> Sobrevolando la ruta de los elefantes > Botswana
TERCER PREMI
Mª Reyes Salazar > Relax con vistas al Glaciar> Groenlandia
FOTOS SELECCIONADES
 
 
infotuareg@tuareg.com
Telf. 34 93 265 23 91
Organizació Tècnica dels viatges Viatges Tuareg S.A. GC MD-128 A-08726986 | About Us | Contact Us | Avis Legal | Diseny gràfico: Judit Coma | Il·lustracions: Jordi Vila
Powered by: JMT Web Sites
Top